gr gr Ελληνικά en en English
f
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

 Σελίδα 8 από 10: << < > >>

Dossier "L'industrie en Mediterranee. Des produits et des hommes", Cahiers Balkaniques 45 (2018)

Dossier "L'industrie en Mediterranee. Des produits et des hommes", Cahiers Balkaniques 45 (2018) 

Τα Ιστορικά, τχ. 68, Οκτώβριος 2018

Τα Ιστορικά. Περιοδική έκδοση ιστορικών σπουδώντχ. 68,  Οκτώβριος 2018.

Διεύθυνση: Βασίλης Παναγιωτόπουλος. Έκδοση: Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα  & Μουσείο Μπενάκη.

Τα Σεμινάρια του Σπ. Ι. Ασδραχά στο ΕΙΕ (1994–2007)

Tο ηχητικό υλικό των Σεμιναρίων του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά είναι διαθέσιμο και στο Αποθετήριο ''Ηλιος'' του ΕΙΕ. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα 1994 - 2007. Η θεματική τους κάλυπτε ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας από τον 15ο έως τον 19ο αι., και ήταν ανοιχτά στο επιστημονικό κοινό. Κατάλογος με το θέμα καθενός των 229 μαθημάτων, σε χρονολογική σειρά καταγραμμένων, επιτρέπει την επιλογή και την εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά.

Mediterranean Historical Review 33/1 (2018)

New issue with articles and book reviews. Volume 33, 2018.

Frontier of Economics in China 13/3 (2018), special issue "Chinese Economic History"

The revue Frontier of Economics in China (vol. 13, issue 3, Sept. 2018), has just released a special issue on "Chinese Economic History", guest-edited by Debin Ma (London School of Economics). The seven articles discuss urban and rural economy, the monetary system, as well as the organization of financial institutions in pre-modern China.

Εισηγήσεις 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας «Ιστορία της εργασίας: παραγωγή, αγορές, σχέσεις, πολιτικές (τέλος Μεσαίωνα-αρχές 21ου αι.)»

Αναρτήθηκαν ορισμένες από τις εισηγήσεις. του 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας «Ιστορία της εργασίας: παραγωγή, αγορές, σχέσεις, πολιτικές (τέλος Μεσαίωνα-αρχές 21ου αι.)», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Οικονομικής Ιστορίας και το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Ιωάννινα στις 24-27 Μαΐου 2017.

 

 

Protectionism, Virtual Issue of the European Review of Economic History

Protectionism is back on the political agenda and with it the question, how trade and other forces of global markets affect our well-being. In this virtual issue we collected several papers that have been published in the European Review of Economic History over the last few years, all of which address the historical experience of the first globalization, its end and attempts to reintegrate markets after 1945.

Τα Ιστορικά, τχ. 67, Απρίλιος 2018

Τα Ιστορικά. Περιοδική έκδοση ιστορικών σπουδώντχ. 67, Απρίλιος 2018. Διεύθυνση: Άγγελος Δεληβορριάς, Βασίλης Παναγιωτόπουλος. Έκδοση: Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα  & Μουσείο Μπενάκη

 

Μνήμων, τχ. 35 (2016)

Μνήμων, τχ. 35 (2016). 

Έκδοση: Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού.

Μελέτες, προσεγγίσεις, σημειώματα και μαρτυρίες, παρεμβάσεις, βιβλιοκρισίες. 

Αρχεία και πηγές της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του Πειραιά

Αναρτήθηκαν ορισμένες από τις εισηγήσεις της επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Αρχεία και πηγές της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του Πειραιά» που είχε διοργανώσει η ΕΕΟΙ, τον Μάρτιο 2015, στον Πειραιά. Η ημερίδα είχε τον διπλό στόχο, αφενός να αναδειχθεί ο πλούτος των νέων ερευνών που διεξάγονται για την οικονομική και κοινωνική ιστορία της πόλης, αφετέρου να χαρτογραφηθούν οι αρχειακές διαθεσιμότητες και να παρουσιαστούν τυχόν προβλήματα στη διάσωση-ταξινόμηση-πρόσβαση του αρχειακού υλικού από ποικίλους φορείς.

Ψήφισμα της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας για την απώλεια του Σπύρου Ασδραχά (1933-2017)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του ομότιμου διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συνιδρυτή του περιοδικού «Τα Ιστορικά», ιδρυτικού μέλους και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και επίτιμου προέδρου των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Σπύρου Ασδραχά.  
Η Ελληνική Εταιρεία Οικονομικής Ιστορίας συμμερίζεται την οδύνη της οικογένειας και των οικείων του. Η κηδεία του Σπύρου Ασδραχά θα γίνει την Πέμπτη στη Λευκάδα και θα είναι πολιτική.

Ψήφισμα της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας για την απώλεια του Βασίλη Κρεμμυδά (1935-2017)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Βασίλη Κρεμμυδά, ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ και ιδρυτικού μέλους της ΕΕΟΙ. Ιστορικός με βαθιά γνώση της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας και πλούσιο έργο άφησε το στίγμα του στην ελληνική ιστοριογραφία και επηρέασε γενιές ιστορικών.  Η Ελληνική Εταιρεία Οικονομικής Ιστορίας συμμερίζεται την οδύνη της οικογένειας και των οικείων και θα παραστεί στην κηδεία, που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο.


 Σελίδα 8 από 10: << < > >>

Newsletter



Η Δράση Αναβάθμιση και Ανανέωση του ιστοχώρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιστημονικών Εταιρειών 2016