gr gr Ελληνικά en en English
f
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ενημέρωση

Project Europeana 1914-1918

30-06-2014 23:28

Το πρόγραμμα Europeana 1914-1918 είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Europeana (της ευρωπαϊκής ψηφιακής βιβλιοθήκης), του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και πολλών τοπικών συνεργατών. Στην Ελλάδα, βασικοί συνεργάτες είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Future Library και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Με την ευκαιρία της 100ής επετείου από την κήρυξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ευρωπαϊκό κοινό καλείται να μοιραστεί προσωπικά αναμνηστικά αντικείμενα, φωτογραφίες, επιστολές, ημερολόγια και ιστορίες από τον Μεγάλο Πόλεμο, ψηφιοποιώντας τα και ανεβάζοντας τα στην ιστοσελίδα www.europeana1914-1918.eu. Παράλληλα, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης -όπως και στην Ελλάδα- πραγματοποιούνται εκδηλώσεις συλλογής τέτοιου υλικού όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει με τα ενθύμια και τις πληροφορίες του. Το πρόγραμμα έχει στόχο να διασώσει τις μνήμες των ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία του πολέμου και να τις καταστήσει προσβάσιμες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη Europeana: Η Europeana (www.europeana.eu) είναι η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη, αρχείο και μουσείο. Συλλέγει και παρέχει πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό, από βιβλιοθήκες, οπτικοακουστικά αρχεία και μουσεία. Συνεργάζεται με περισσότερα από 2.200 ιδρύματα και η ιστοσελίδα της είναι διαθέσιμη σε 29 ευρωπαϊκές γλώσσες. Η Europeana επιτρέπει στο κοινό να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της Ευρώπης μέσα από μια απλή μηχανή αναζήτησης, καθώς και εικονικές εκθέσεις. Η Europeana παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2008 και σήμερα πάνω από 20 εκατομμύρια έγγραφα και έργα πολιτιστικής κληρονομιάς είναι διαθέσιμα στο www.europeana.eu. Η σελίδα αριθμεί πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.


Newsletter



Η Δράση Αναβάθμιση και Ανανέωση του ιστοχώρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιστημονικών Εταιρειών 2016