gr gr Ελληνικά en en English
f
ShareThis
Javascript must be enabled to continue!

Updates

Συγκρότηση ομάδας ανάγνωσης (reading group) της Ε.Ε.Ο.Ι.

31-05-2022 15:46

Η πρώτη προκαταρκτική συνάντηση για τη δημιουργία ομάδας ανάγνωσης (Reading Group) βασικών κειμένων οικονομικής ιστορίας έλαβε χώρα στις 6 Μαϊου 2022. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εννέα μέλη της Εταιρείας, ενώ επιπλέον σημαντικός αριθμός μελών που δεν μπόρεσαν να παραστούν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην ομάδα. Τα παρόντα μέλη αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει η πρωτοβουλία, τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και συζήτησαν προτάσεις γύρω από πιθανά αναγνώσματα.
 
Η πρώτη προκαταρκτική συνάντηση κατέληξε στα εξής πρακτικά βήματα:
- Την πραγματοποίηση δεύτερης προκαταρκτικής συνάντησης τον Ιούνιο σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
- Την εξέταση της δυνατότητας οργάνωσης των συναντήσεων σε υβριδική βάση (συνδυασμός φυσικής και ηλεκτρονικής παρουσίας) με στόχο την εμπλοκή μελών εκτός Αθήνας.
- Τη δημιουργία mailing list της ομάδας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός του Reading Group θα είναι να προάγει την περαιτέρω τριβή των μελών του με τις διεθνείς τάσεις και συζητήσεις στην οικονομική ιστορία μέσα από την ανάγνωση και συζήτηση θεωρητικών και ιστοριογραφικών κειμένων, χωρίς να αποκλείονται και οι μελέτες περίπτωσης.
 
Παρακαλούνται όσα μέλη επιθυμούν την εγγραφή τους στην mailing list (πέρα από όσες και όσους έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα) να επικοινωνήσουν στο gonatidis[at]gmail.com

Newsletter



Action and update of the Greek Economic History Association website, is funded by the Ioannis S.Latsis Public Benefit Foundation, under the 2016 Support Program for Scientific Companies