gr gr Ελληνικά en en English
f
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

Ψήφισμα της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας για την απώλεια του Σπύρου Ασδραχά (1933-2017)

12-12-2017 12:03

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του ομότιμου διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, συνιδρυτή του περιοδικού «Τα Ιστορικά», ιδρυτικού μέλους και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και επίτιμου προέδρου των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Σπύρου Ασδραχά.
Με εξαιρετικά σημαντική διδακτική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια Paris IV (1976-1977) και Paris I, Panthéon-Sorbonne (1982-1998), ο ιστορικός και διανοητής Σπύρος Ασδραχάς ανέδειξε στην Ελλάδα τη σημασία της οικονομικής ιστορίας, δημιουργώντας δική του σχολή σκέψης που επηρέασε το σύνολο των ελλήνων ιστορικών. Τα έργα του αποτελούν σημεία αναφοράς και τομή στην ελληνική ιστοριογραφία. Η ευρύτητα των προσεγγίσεών του, η πολιτική του σκέψη - αξεδιάλυτη από την ιστορική- οι παρεμβάσεις του στο δημόσιο χώρο και η συμβολή του στην οργάνωση των ιστορικών σπουδών στην Ελλάδα επηρέασαν βαθιά το πολιτισμικό γίγνεσθαι. Το κενό που αφήνει η απώλεια του Σπύρου Ασδραχά είναι δυσαναπλήρωτο.
Η Ελληνική Εταιρεία Οικονομικής Ιστορίας συμμερίζεται την οδύνη της οικογένειας και των οικείων του.
Η κηδεία του Σπύρου Ασδραχά θα γίνει την Πέμπτη στη Λευκάδα και θα είναι πολιτική.


Newsletter



Η Δράση Αναβάθμιση και Ανανέωση του ιστοχώρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιστημονικών Εταιρειών 2016